I videon ovan så påstås det med god grund att de flesta smittas i hemmet eller andra stängda utrymmen och att utomhusvistelse inte ger samma smittspridning. Det visar på att Sverige inte har valt fel väg. Det kanske inte visar att vi har valt en bättre väg än omvärlden vad gäller smittspridningen eftersom den skulle ha hänt i alla fall, men vår väg har varit mindre skadlig för samhället som helhet. Min övertygelse är att, precis som mitt tänkande gick om denna smittspridning, Anders Tegnell och Folkhälsoinstitutet hade dessa faktorer i åtanke när vi började divergera från omvärlden i hur vi skulle hantera smittspridningen av Covid-19 viruset i Sverige.

Tyskland, ingen kollektivtrafik? Naturligtvis har de det. Men de har inte bussarna utan de har rälsbunden trafik, och det är förmodligen bussarna som är de värsta skurkarna. Varje passagerare tar på samma ställen på samma stolpar i bussen för att hålla fast vid något när bussen börjar röra på sig redan innan människor har haft tid att hitta en sittplats. Och om du måste stå upp under bussresan, så måste du grabba tag i samma stolpar. Sverige har till skillnad från Tyskland mycket offentliga transporter med bussar, och vi drabbas något värre än tyskarna vad gäller antalet smittade.

Roger M. Klang, Strategiska insamlingscentralen

Publicerad av Roger Klang

I come from Arboga, Sweden, same latitude as Stockholm, Oslo and Helsinki. The year in which I was born was 1965. But I grew up in the region of Scania in the south end of Sweden. I believe in God and his son Jesus Christ but I still don’t go to Church. I don’t know what else to say about myself so I’ll stop here. The truth is, you wouldn’t know me if you had read a book about me. I’m pretty unique I like to think. We all are, but especially me. Roger M. Klang, civis Lundensis

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: