SIC

I ett extrainsatt tv-tal till nationen meddelade president Donald Trump att samtliga resor från Europa stoppas. Undantaget är resor från Storbritannien och amerikanska medborgare som genomgått noggrann undersökning. USA införde liknande reserestriktioner för Kina när viruset började sprida sig där, något som EU inte gjorde och Trump skyller nu coronautbrottet i USA på europeiska resenärer.

Slut citat.

Jag tror att USA är i ungefär samma situation som norra Europa. Vi i norra Europa är nog gissningsvis kanske möjligtvis bättre än USA på smittspårning och har bättre socialt kapital (statsvetarterm för medborgarnas förtroendenivå för myndigheter och övriga institutioner) vilket gör att människor som misstänker att de har förvärvat smittan själva söker upp rätt myndighet istället för att ta skydd i en bunker med automatvapnet i knät skulle någon inkräkta på hans bunker. Inget fel på vapen, det är amerikanska användare av vapen det är fel i huvudet på. Så skulle inte vi svenskar agera om vi hade tillgång till handeldvapen. Dessutom kostar det över 10,000kr att testa sig för Covid-19 i vissa stater. Det drar väl ned antalet konfirmerat sjuka?

Siffrorna för Covid-19:s spridning har nog lite att göra med hur många som är sjuka så här i början av pandemin och mer att göra med hur många smittade man fångat upp. Vi får gratulera Trump till att han har förklarat brittiskt coronavirus som mera välvilligt inställt till USA eftersom britter får åka till och från USA utan restriktioner. Vi får hoppas att de brittiska resenärerna alla är exemplariskt smittfria. Det är också tur att ingen hemlös ännu har drabbats eftersom dessa saknar pengar att konsultera en läkare, så att det lyckligtvis är en klassfråga och att bara medelklassen och de rika drabbas i USA. Vilket flyt att Covid-19 diskriminerar! Hoppas att den gör det här i Sverige också.

Storbritannien har annars nästan exakt lika många smittade som Sverige har.

Nej det här handlar inte om smittorisken, det är politiskt och ekonomiskt motiverat för den fete Jabba de Hutt Donald Trump. Jabba de Hutt är den feta paddlika paschan i en av de ursprungliga Starwarsfilmerna i den första trilogin från 1970-1980-talen. Smaka på den Trump!

Strategiska insamlingscentralen

Publicerad av Roger Klang

I come from Arboga, Sweden, same latitude as Stockholm, Oslo and Helsinki. The year in which I was born was 1965. But I grew up in the region of Scania in the south end of Sweden. I believe in God and his son Jesus Christ but I still don’t go to Church. I don’t know what else to say about myself so I’ll stop here. The truth is, you wouldn’t know me if you had read a book about me. I’m pretty unique I like to think. We all are, but especially me. Roger M. Klang, civis Lundensis

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: