Ett krig mot Iran – i Norden? Brev till försvarsmaktens högkvarter

I och för sig så tror jag att ni vet det här jag skriver till er idag.

Det finns skikt i underrättelsemiljöerna med olika världsbild, om du är en tillräckligt högt rangordnad underrättelseperson kommer du att förstå det.

Putin och Trump närmar sig varandra utan så många ord. Det är så som de stora elefanterna gillar att kommunicera, med militära övningar med flottstyrkor och brigader och sådant. Denna typ av kommunikation har sina fördelar och nackdelar, men den kan kombineras med att göra projekt till verklighet på olika platser i världen för att förmedla intentioner. En nackdel med det är att man har begränsade resurser. Under dessa dagar i augusti 2019, höll Ryssland en stor övning mycket nära den norska kusten.

Om inte Ryssland skulle kollapsa i förväg ser Putin säkert fram emot en för Ryssland räddande andra världskrigsallians med amerikanerna och britterna. Jag förutser ett krig som kommer mellan de skandinaviska länderna och Tyskland på ena sidan, och USA, Storbritannien och om de får sin önskan också Ryssland på andra sidan vilket nästan är en nödvändighet för ett sådant krigsscenario.

Trumps motiv? Ekonomisk vinst för hans land, Realpolitik, nyliga eggelser mot Trump från högt rankade tjänstemän i det svenska försvaret, personliga retmedel mot oss ​​svenskar, du kan välja en eller alla! Men huvudmotivet är att Trump, John Bolton och Mike Pence vill smörja in Mellanöstern genom att ta bort ryska incitament för att motverka USA när dessa startar ännu ett krig i regionen, denna gång sannolikt mot Iran. Jag tänker inte förolämpa er intelligens genom att förklara av vilken anledning de vill starta krig.

Låt mig bara säga att USAs egen WTI-olja, som är av en kvalitet som i dagsläget är den enda oljekvalitet man kan göra bensin av, räcker i kanske 5+ år till. Det är bara att räkna på det. Låt er inte luras av olika spelares kommentarer som typ att oljefälten i Texas är stora som delstaten Alabama. Räkna på dem officiella siffrorna!

Det är i dessa sammanhang man bör väga uttalandena ”rädda vår Rocky ASAP” av Trump. Rocky ASAP är en amerikansk rappare som råkade komma i slagsmål i Sverige och hamnade i svensk domstol sommaren 2019.

Och det är i detta sammanhang som vi bör läsa hur POTUS nu vill köpa Grönland från Danmark eller hyra placering av BMD-tillgångar och landningsbanor från vårt västra skandinaviska grannland. Låter i mina öron som att POTUS vill agera ubåtsjägare med ubåtsjaktsflygplan mot Amiral von Dönitz ubåtar i Danmarksundet igen. Naturligtvis är det bara ett plus att ryska strävanden att ta sig till Atlanten med nukleära ubåtar i ett krigsscenario där Ryssland är en anfallare kan bli omintetgjorda. Eller är detta huvudsyftet? Ingen skulle vara lyckligare än mig om det är så, men denna shoppingrunda från POTUS sammanträffar med andra misstänkta saker som händer.

Det är också i detta sammanhang man bör läsa att Angela Merkel besökte Island i augusti 2019. Det är inte bara slumpmässiga händelser, nästan allt som händer på de högsta nivåerna har ett orsakssamband.

Rysslands motiv är att Kreml kämpar mot klockan för att få något att hända så att de inte kommer att implodera som stat igen.

Vilket budskap tror ni att Ryssland vill förmedla till den amerikanska administrationen med deras stora marinövning mycket nära den norska kusten i augusti 2019? Den ryska norra flottans krigsfartyg seglade norrut för skarpskytte med robotar i norska havet nära polcirkeln. Huvudmålet för den ryska flygvapengruppen var en övning i att jaga ubåtar.

Skulle ni svara

  1. Det är inte ett budskap till USA, det är ett budskap till Norge och kanske också Finland och Sverige.
  2. Det är ett budskap till Trump att han bör hålla sig utanför Rysslands inflytandesfär som Putin avser att expandera genom att bearbeta sin slagpåse Norge.
  3. Det är dessutom ett försök till ett budskap, eller en del av ett budskap, till Trump som innebär exakt detta ”Snälla, kom till dina sinnen och arbeta tillsammans med oss, låt oss få de baltiska staterna och/eller utvalda delar av Skandinavien medan du kan göra vad du önskar med Iran möjligen. Hjälp oss att innesluta Tyskland medan vi klusterknullar upp Skandinavien tillsammans”.

Avsändare:

Roger M. Klang, ordförande i Strategiska insamlingscentralen

Publicerad av Roger Klang

I come from Arboga, Sweden, same latitude as Stockholm, Oslo and Helsinki. The year in which I was born was 1965. But I grew up in the region of Scania in the south end of Sweden. I believe in God and his son Jesus Christ but I still don’t go to Church. I don’t know what else to say about myself so I’ll stop here. The truth is, you wouldn’t know me if you had read a book about me. I’m pretty unique I like to think. We all are, but especially me. Roger M. Klang, civis Lundensis

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: